Ecodisfood proiektuak IHOBEren ekodiseinuko gidetan oinarritutako metodologia egituratua erabili zuen, EAEko elikagai-enpresetako ontzien ingurumen-inpaktua ebaluatzeko eta hobetzeko. Enpresak sentsibilizatzeko eta prestatzeko kanpaina bat egin zen, eta haien ontzien ingurumen-inpaktuak murriztearen garrantzia nabarmendu zen. Bizi-zikloaren analisia (BZA) eta zirkulartasun materialaren azterketa erabiliz, egungo produktuen inpaktuak ebaluatu ziren, puntu kritikoak eta hobetzeko aukerak identifikatuz. Azterketa hori egin ondoren, ingurumen-inpaktua murriztuko zuten ekodiseinuko irtenbideak planteatu ziren enpresekin batera, eta planteatutako agertoki bakoitzaren hobekuntza-maila neurtu zen, estrategiarik bideragarrienerako ekintza-plan bat sortuz. Era berean, “Elikagaien sektoreko ontzien ekodiseinua” izeneko oinarrizko gida sortu zen proiektuan.