HIRI-TURISMO ZIRKULARRA
ÑUÑOA PLAZA
AUZOAN (TXILE)

Bezeroa: Eurochile
Enpresa Fundazioa

Kolaborazioa: Izadi 21

Urtea: 2024

#horeca
#ekosorkuntza
#elikagaienalferrikgaltzea
#ekonomiazirkularra

HIRI-TURISMO ZIRKULARRA ÑUÑOA PLAZA AUZOAN (TXILE)

Bezeroa: Eurochile
Enpresa Fundazioa

Kolaborazioa: Izadi 21

Urtea: 2024

#horeca
#ekosorkuntza
#elikagaienalferrikgaltzea
#ekonomiazirkularra

HIRI-TURISMO ZIRKULARRA ÑUÑOA PLAZA AUZOAN (TXILE)

Bezeroa: Eurochile
Enpresa Fundazioa

Kolaborazioa: Izadi 21

Urtea: 2024

#horeca
#ekosorkuntza
#elikagaienalferrikgaltzea
#ekonomiazirkularra

ERRONKA

“Hiri Turismo Zirkularra Ñuñoa Plaza Auzoan” proiektuaren helburua HORECA sektoreko ETEetan hondakinen banakako eta baterako kudeaketa hobetzean oinarritzen da. Konpostaje-teknologiarekin, teknika eta prozesu berritzaile europar eta txiletarrekin autofinantza daitekeen eredu komunitario baten bidez egin zen lan, eta bertan 25 establezimenduk hartu zuten parte.

Ñuñoa plazako HORECA sektoreak (hotelak, jatetxeak eta kafetegiak) erronka handiak ditu bere hondakinen kudeaketan, bereziki bere hondakinen zati handi bat osatzen duten hondakin organikoetan. Enpresek birziklatze-jardunbide desberdinak dituzte ( % 40 eta % 80 artean), eta agerian uzten dute ikuspegi sistemikoa eta kolaboratiboa behar dela. Langileen gaitasun espezifikorik ezak, hondakinak biltegiratzeko espazio mugatuak eta erabili eta botatzeko ontzien mendekotasunak konponbide jasangarriak ezartzea zailtzen dute. Erronka da muga horiek aukera bihurtzea kudeaketa zirkularreko eredu komunitario eraginkor, autofinantzagarri eta erreplikagarri baterako.

“Hiri Turismo Zirkularra Ñuñoa Plaza Auzoan” proiektuaren helburua HORECA sektoreko ETEetan hondakinen banakako eta baterako kudeaketa hobetzean oinarritzen da. Konpostaje-teknologiarekin, teknika eta prozesu berritzaile europar eta txiletarrekin autofinantza daitekeen eredu komunitario baten bidez egin zen lan, eta bertan 25 establezimenduk hartu zuten parte.

ERRONKA

Ñuñoa plazako HORECA sektoreak (hotelak, jatetxeak eta kafetegiak) erronka handiak ditu bere hondakinen kudeaketan, bereziki bere hondakinen zati handi bat osatzen duten hondakin organikoetan. Enpresek birziklatze-jardunbide desberdinak dituzte ( % 40 eta % 80 artean), eta agerian uzten dute ikuspegi sistemikoa eta kolaboratiboa behar dela. Langileen gaitasun espezifikorik ezak, hondakinak biltegiratzeko espazio mugatuak eta erabili eta botatzeko ontzien mendekotasunak konponbide jasangarriak ezartzea zailtzen dute. Erronka da muga horiek aukera bihurtzea kudeaketa zirkularreko eredu komunitario eraginkor, autofinantzagarri eta erreplikagarri baterako.

“Hiri Turismo Zirkularra Ñuñoa Plaza Auzoan” proiektuaren helburua HORECA sektoreko ETEetan hondakinen banakako eta baterako kudeaketa hobetzean oinarritzen da. Konpostaje-teknologiarekin, teknika eta prozesu berritzaile europar eta txiletarrekin autofinantza daitekeen eredu komunitario baten bidez egin zen lan, eta bertan 25 establezimenduk hartu zuten parte.

ERRONKA

Ñuñoa plazako HORECA sektoreak (hotelak, jatetxeak eta kafetegiak) erronka handiak ditu bere hondakinen kudeaketan, bereziki bere hondakinen zati handi bat osatzen duten hondakin organikoetan. Enpresek birziklatze-jardunbide desberdinak dituzte ( % 40 eta % 80 artean), eta agerian uzten dute ikuspegi sistemikoa eta kolaboratiboa behar dela. Langileen gaitasun espezifikorik ezak, hondakinak biltegiratzeko espazio mugatuak eta erabili eta botatzeko ontzien mendekotasunak konponbide jasangarriak ezartzea zailtzen dute. Erronka da muga horiek aukera bihurtzea kudeaketa zirkularreko eredu komunitario eraginkor, autofinantzagarri eta erreplikagarri baterako.

GURE IKUSPEGIA

Izadi 21ekin batera inplementatutako metodologia establezimendu parte-hartzaile bakoitzaren egungo egoeraren diagnostiko zehatz batean oinarritu zen, in situ egindako bisita teknikoekin. Bisita horiek hondakinak kudeatzeko, energia-kontsumorako eta ura erabiltzeko praktikak ebaluatu zituzten. Ekonomia zirkularrari eta jasangarritasunari buruzko tailer teknikoak egin ziren, HORECA sektorera berariaz egokituak, Europako esperientzia arrakastatsuak partekatuz. Prozesuak aholkularitza espezializatua jaso zuen, eta konpostaje komunitarioari eta kudeaketa zirkularrari buruzko ezagutza eman zuen. Ikuspegi integratu horri esker, hondakinen kudeaketa komunitarioko eredu bat diseinatu ahal izan zen, auzoaren eta bertako establezimenduen ezaugarri berezietara egokitua.

GURE IKUSPEGIA

Izadi 21ekin batera inplementatutako metodologia establezimendu parte-hartzaile bakoitzaren egungo egoeraren diagnostiko zehatz batean oinarritu zen, in situ egindako bisita teknikoekin. Bisita horiek hondakinak kudeatzeko, energia-kontsumorako eta ura erabiltzeko praktikak ebaluatu zituzten. Ekonomia zirkularrari eta jasangarritasunari buruzko tailer teknikoak egin ziren, HORECA sektorera berariaz egokituak, Europako esperientzia arrakastatsuak partekatuz. Prozesuak aholkularitza espezializatua jaso zuen, eta konpostaje komunitarioari eta kudeaketa zirkularrari buruzko ezagutza eman zuen. Ikuspegi integratu horri esker, hondakinen kudeaketa komunitarioko eredu bat diseinatu ahal izan zen, auzoaren eta bertako establezimenduen ezaugarri berezietara egokitua.

GURE IKUSPEGIA

Izadi 21ekin batera inplementatutako metodologia establezimendu parte-hartzaile bakoitzaren egungo egoeraren diagnostiko zehatz batean oinarritu zen, in situ egindako bisita teknikoekin. Bisita horiek hondakinak kudeatzeko, energia-kontsumorako eta ura erabiltzeko praktikak ebaluatu zituzten. Ekonomia zirkularrari eta jasangarritasunari buruzko tailer teknikoak egin ziren, HORECA sektorera berariaz egokituak, Europako esperientzia arrakastatsuak partekatuz. Prozesuak aholkularitza espezializatua jaso zuen, eta konpostaje komunitarioari eta kudeaketa zirkularrari buruzko ezagutza eman zuen. Ikuspegi integratu horri esker, hondakinen kudeaketa komunitarioko eredu bat diseinatu ahal izan zen, auzoaren eta bertako establezimenduen ezaugarri berezietara egokitua.

EMAITZAK

Proiektuak Ñuñoa Plaza auzoko 25 HORECA establezimenduren diagnostiko zehatza lortu zuen, horien hondakin organiko nagusiak identifikatuz eta batez besteko birziklatze-ehunekoa % 50 ingurukoa izanik. Proiektuak komunitateko konpostaje organikoko sistema bat ezarri zuen parte-hartzaileentzat, bertako biohondakinen balorizazioa ahalbidetuz. Banakako fitxa teknikoak sortu ziren, ondorio eta gomendio espezifikoekin. Proiektuak hondakinen kudeaketa komunitarioko eredu autofinantzagarri bat definitu zuen, tokiko baldintzetara egokitua. Horrez gain, elikagaiak alferrik ez galtzeko prebentziorako tresnak sortu ziren, eta gaitasun teknikoak indartu ziren ekonomia zirkularreko prestakuntza-tailerren bidez.

EMAITZAK

Proiektuak Ñuñoa Plaza auzoko 25 HORECA establezimenduren diagnostiko zehatza lortu zuen, horien hondakin organiko nagusiak identifikatuz eta batez besteko birziklatze-ehunekoa % 50 ingurukoa izanik. Proiektuak komunitateko konpostaje organikoko sistema bat ezarri zuen parte-hartzaileentzat, bertako biohondakinen balorizazioa ahalbidetuz. Banakako fitxa teknikoak sortu ziren, ondorio eta gomendio espezifikoekin. Proiektuak hondakinen kudeaketa komunitarioko eredu autofinantzagarri bat definitu zuen, tokiko baldintzetara egokitua. Horrez gain, elikagaiak alferrik ez galtzeko prebentziorako tresnak sortu ziren, eta gaitasun teknikoak indartu ziren ekonomia zirkularreko prestakuntza-tailerren bidez.

EMAITZAK

Proiektuak Ñuñoa Plaza auzoko 25 HORECA establezimenduren diagnostiko zehatza lortu zuen, horien hondakin organiko nagusiak identifikatuz eta batez besteko birziklatze-ehunekoa % 50 ingurukoa izanik. Proiektuak komunitateko konpostaje organikoko sistema bat ezarri zuen parte-hartzaileentzat, bertako biohondakinen balorizazioa ahalbidetuz. Banakako fitxa teknikoak sortu ziren, ondorio eta gomendio espezifikoekin. Proiektuak hondakinen kudeaketa komunitarioko eredu autofinantzagarri bat definitu zuen, tokiko baldintzetara egokitua. Horrez gain, elikagaiak alferrik ez galtzeko prebentziorako tresnak sortu ziren, eta gaitasun teknikoak indartu ziren ekonomia zirkularreko prestakuntza-tailerren bidez.

Iparragirre, 16 – 1. 7. 20001 Donostia

+34 943 966 631 | info@bilibin.eus | PRENTSA

Webgune hau Espainiako Gobernuaren Kit Digital
diru-laguntzei esker garatu da.

Iparragirre, 16 – 1. 7. 20001 Donostia

+34 943 966 631 | info@bilibin.eus | PRENTSA

Webgune hau Espainiako Gobernuaren Kit Digital
diru-laguntzei esker garatu da.

Iparragirre, 16 – 1. 7. 20001 Donostia
+34 943 966 631 | info@bilibin.eus
PRENTSA

Webgune hau Espainiako Gobernuaren Kit Digital diru-laguntzei esker garatu da.

© Bilibin | 2025. All rights reserved | by Marmarru Studio

Pribatasun Politika | Cookie Politika | Lege Oharra

© Bilibin | 2025. All rights reserved | by Marmarru Studio

Pribatasun Politika | Cookie Politika
Lege Oharra

© Bilibin | 2025. All rights reserved
by Marmarru Studio